Hírek,aktualitások a Püspök-kertvárosi Tagóvodában

 

Kedves Szülők! 

 

Kérjük Önöket, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák Tagóvodánk alapítványát!  

"Püspök-kertvárosi Óvodáért Alapítvány "

 18489255-1-07

Köszönjük! 

  

 

Állatok világnapja 2018. október 4.  

 

Hagyományainkat követve ezen a napon is az állatok szereretete, védelme kapja a hangsúlyt. Az egész hét a készülődéssel telik. Változatos technikákkal - gyurmázás, festés, barkácsolás, kézimunka - készülnek állatokról képek, figurák. Elhangzanak a kedvenc versek, énekek és állatmesék, bábokkal elevenednek meg a főhősök. Az óvoda udvarán számos apró állat él, bújik meg, amiket megfigyelhetünk. A nagyobbak a környéken ellátogatnak egy baromfi udvarba is. 

 

Ezen a napon még többet énekelgetünk, zenélünk, körjátékozunk a gyermekekkel. Képeket nézegetünk hangszerekről, az óvodában használtakat játékosan megszólaltatjuk. Mi, óvónénik, együtt énekléssel tesszük különlegessé a napot. 

 

 

 

Kedves Szülők! 

2018. szeptember 21, pénteken 

AUTÓMENTES NAP  lesz az óvodánkban. 

A több éves hagyománynak megfelelően, ezen a napon a szülők közreműködésével a gyerekek kerékpárral, rollerrel, vagy gyalogosan érkeznek az óvodába. 

A délelőtt folyamán engedéllyel lezárjuk a parkolót, ahol egy tanpályát rendezünk be a gyerekek számára. Kicsiknek és nagyoknak lehetőségük van a saját kerékpárral, rollerrel, illetve gyalogszerrel megismerni, gyakorolni a helyes közlekedési szabályok alapjait. 

 

 

Takarítási világnap 

2018. szeptember 15. 

Óvodánkban szeptember 14-én, pénteken kerül sor a közös takarításra. Reggeltől a gyerekek a csoportszobákban szorgoskodnak - port törölnek, rendet raknak a játékok között, a polcokon. 10:30-tól pedig a szülők segítségével az udvart és az Óvoda környékét tisztítjuk meg a szeméttől, lehullott gallyaktól. Minden gyermeknek biztosítjuk a megfelelő méretű védő kesztyűt és szerszámot. 

( Az óvodán kívüli munkálatokat az időjárás függvényében tartjuk meg. )