Hírek,aktualitások a Püspök-kertvárosi Tagóvodában

 

Kedves Szülők! 

 

Kérjük Önöket, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák Tagóvodánk alapítványát!  

"Püspök-kertvárosi Óvodáért Alapítvány "

 18489255-1-07

Köszönjük! 

 

ADVENT

Programjaink: 

A készülődést dekorációk készítésésvel kezdjük. Gyermek és óvónői munkák szépítik a folyosókat, bejáratokat és az aulát. 

1. Gyertyagyújtás  2018. december 3. 

 

2. Mikulás várás 

2018. december 5. de. 9 órai kezdettel

A várakozással teli délelőttöt a Nefelejcs Bábszínház előadása színesíti.  

3. Karácsonyi kreatív délutánok:  15:30-tól

2018. december 10. Napocska csoport

2018. december 11. Napraforgó csoport 

2018. december 12. Csicsergő csopport 

Ötletekkel segítjük a családi közös készülődést. 

4. Madárkarácsony 

2018. december 17. 

Az udvar rendszeres lakóiról, a madarakról sem feledkezünk meg. Magokkal teletöltött zacskócskákból, szalonna bőrkéből,  fenyőtobozokba elrejtett szotyola, dió díszből készült eledellel díszítjük fel az évekkel ezelőtt ültetett fenyőfánkat az udvarunkon. 

5. Karácsony 

2018. december 18. 

Reggelre feldíszített karácsonyfa fogadja az óvodába érkező gyermekeket és szüleiket az aulánkban. 

10:00-kor minden csoport egy-egy verssel, énekkel köszönti az ünnepet és utána a csoportszobákban meglepetés várja a gyerekeket. 

 

 

Őszi kirándulás a Sóstói természetvédelmi Területre. 

2018. október 17.

Évszakonként látogatjuk meg a területet, ezáltal jobban megfigyelhetjük, és fedezhetjük fel a természet változásait az Óvodánkon kívül is. 

 

Állatok világnapja 2018. október 4.  

 

Hagyományainkat követve ezen a napon is az állatok szereretete, védelme kapja a hangsúlyt. Az egész hét a készülődéssel telik. Változatos technikákkal - gyurmázás, festés, barkácsolás, kézimunka - készülnek állatokról képek, figurák. Elhangzanak a kedvenc versek, énekek és állatmesék, bábokkal elevenednek meg a főhősök. Az óvoda udvarán számos apró állat él, bújik meg, amiket megfigyelhetünk. A nagyobbak a környéken ellátogatnak egy baromfi udvarba is. 

 

Ezen a napon még többet énekelgetünk, zenélünk, körjátékozunk a gyermekekkel. Képeket nézegetünk hangszerekről, az óvodában használtakat játékosan megszólaltatjuk. Mi, óvónénik, együtt énekléssel tesszük különlegessé a napot. 

 

 

 

Kedves Szülők! 

2018. szeptember 21, pénteken 

AUTÓMENTES NAP  lesz az óvodánkban. 

A több éves hagyománynak megfelelően, ezen a napon a szülők közreműködésével a gyerekek kerékpárral, rollerrel, vagy gyalogosan érkeznek az óvodába. 

A délelőtt folyamán engedéllyel lezárjuk a parkolót, ahol egy tanpályát rendezünk be a gyerekek számára. Kicsiknek és nagyoknak lehetőségük van a saját kerékpárral, rollerrel, illetve gyalogszerrel megismerni, gyakorolni a helyes közlekedési szabályok alapjait. 

 

 

Takarítási világnap 

2018. szeptember 15. 

Óvodánkban szeptember 14-én, pénteken kerül sor a közös takarításra. Reggeltől a gyerekek a csoportszobákban szorgoskodnak - port törölnek, rendet raknak a játékok között, a polcokon. 10:30-tól pedig a szülők segítségével az udvart és az Óvoda környékét tisztítjuk meg a szeméttől, lehullott gallyaktól. Minden gyermeknek biztosítjuk a megfelelő méretű védő kesztyűt és szerszámot. 

( Az óvodán kívüli munkálatokat az időjárás függvényében tartjuk meg. )