Hírek,aktualitások a Püspök-kertvárosi Tagóvodában

 

Kedves Szülők! 

 

Kérjük Önöket, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák Tagóvodánk alapítványát!  

"Püspök-kertvárosi Óvodáért Alapítvány "

 18489255-1-07

Köszönjük! 

   

 

MADARAK ÉS FÁK NAPJA

Sok éves hagyomány az Óvodánkban, hogy ezen a napon külön figyelmet szentelünk a madarainknak és fáinknak. Idén bővítjük a "Fecskebarát Fehérvár" programban való részvétellel, aminek köszönhetően 20 db kerámia fecskefészket helyeznek ki az épület eresze alá. 

A jeles napon, 2019. május 10-én játékos, a korcsoportoknak megfelelően megtervezett feladatokkal bővítjük és erősítjük meg a madarakkal és fákkal kapcsolatos ismereteinket.

FÖLD NAPJA 

2019. április 22.  

A Föld napjához kapcsolódó programjaink: 

1.) 2019. április 25., csütörtök 10:30-tól

A kertek előkészítése a palántázáshoz.

Az udvar, és a kis kertek rendbetétele szülök részvételével. 

A "Tájsebészet" program keretében szemétszedés a nagyokkal az Óvoda körül és az "Örökbe fogadott" domboldalon. 

2.) 2019. április 26. , péntek

"Egy palánta,- egy gyerek" elnevezésű program során a gyermekek és szüleik közösen ültetik el a magukkal hozott növényeket az előkészített kertekben. A gondozásuk is közös feladatuk lesz utána. 

Ezen a napon mindenki zöldbe öltözik. 

A napot pedig a Portéka Színpad "Négy vándor" című előadása színesíti és teszi emlékezetessé a gyermekek számára. 

 

 

HÚSVÉT

A Húsvéti kreatív délutánok remek alkalmak a közös készülődésre. Szülő és gyermeke együtt készítenek ünnepi dekorációt, ajándékot és közben megismerkedhetnek különböző technikáákkal, amiket otthon is alkalmathatnak. 

Időpontok: 

Napocska csoport - 2019. április 15, hétfő. 

Csicsergő csoport -  2019. április 16., kedd.

Napraforgó csoport - 2019. április 17., szerda. 

A szükséges eszközök listáját mindenki a csoportok faliújságán találja meg. 

Szeretettel várjuk Önöket! 

 

 

 

  

2019. március 22. péntek 

Óvodánk minden tagja elkötelezett a természet negóvása mellett. Célunk, hogy a gyerekeknek felnőttként is természetes legyen az, ami ma MÉG természetes.  VÍZ = ÉLET! 

Ennek jegyében tervezünk és szervezünk programokat a hét folyamán. Dekorációkat készítünk közösen a gyerekekkel, kísérletek segítségével ismerkedünk a vízzel, és tulajdonságaival. Játékos formában megkeressük, hogy a hétköznapjainkban hányszor használjuk a vizet, hogyan vigyázhatunk rá? A könyvek nézegetése során a nagyobbakkal kifejtjük azt is, hogy a Földön a víz meglététől függ az élet.  

 

 

RINGATÓ 

Időpontok: 2019. április 2., kedd du. 15:30 - 16:30-ig 

                2019. április 9., kedd du. 15:30 - 16:30-ig

Szeretettel várjuk az érdeklődő anyukákat, apukákat és gyermekeiket a játékos ismerkedésre. 

 

FARSANG 

2019. március 4. , hétfő délelőtt

2019. március 5. , kedd 

A hagyományt folytatva, Óvodánkban két napos a farsang.

Az első napon elűzzük a telet. Reggel, a csoportokba érkezve jelmezbe öltöznek a gyerekek és tánccal, majd játékos versenyekkel színesítjük a napot. Zárásként az udvaron hangos kerepléssel és a nagyok által készített kiszebáb elégetésével űzzük el a telet.  

A második napon a nagyok Mohára utaznak a közkedvelt hagyományra, a Tikverőzésre, ahol az egészségünk érdekében kicsit bennünket is bekormoznak. 

 

Minden óvodásunknak, családjaiknak és idelátogatónak kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!

 

ADVENT

Programjaink: 

A készülődést dekorációk készítésésvel kezdjük. Gyermek és óvónői munkák szépítik a folyosókat, bejáratokat és az aulát. 

1. Gyertyagyújtás  2018. december 3. 

 

2. Mikulás várás 

2018. december 5. de. 9 órai kezdettel

A várakozással teli délelőttöt a Nefelejcs Bábszínház előadása színesíti.  

3. Karácsonyi kreatív délutánok:  15:30-tól

2018. december 10. Napocska csoport

2018. december 11. Napraforgó csoport 

2018. december 12. Csicsergő csopport 

Ötletekkel segítjük a családi közös készülődést. 

4. Madárkarácsony 

2018. december 17. 

Az udvar rendszeres lakóiról, a madarakról sem feledkezünk meg. Magokkal teletöltött zacskócskákból, szalonna bőrkéből,  fenyőtobozokba elrejtett szotyola, dió díszből készült eledellel díszítjük fel az évekkel ezelőtt ültetett fenyőfánkat az udvarunkon. 

5. Karácsony 

2018. december 18. 

Reggelre feldíszített karácsonyfa fogadja az óvodába érkező gyermekeket és szüleiket az aulánkban. 

10:00-kor minden csoport egy-egy verssel, énekkel köszönti az ünnepet és utána a csoportszobákban meglepetés várja a gyerekeket. 

 

 

Őszi kirándulás a Sóstói természetvédelmi Területre. 

2018. október 17.

Évszakonként látogatjuk meg a területet, ezáltal jobban megfigyelhetjük, és fedezhetjük fel a természet változásait az Óvodánkon kívül is. 

 

Állatok világnapja 2018. október 4.  

 

Hagyományainkat követve ezen a napon is az állatok szereretete, védelme kapja a hangsúlyt. Az egész hét a készülődéssel telik. Változatos technikákkal - gyurmázás, festés, barkácsolás, kézimunka - készülnek állatokról képek, figurák. Elhangzanak a kedvenc versek, énekek és állatmesék, bábokkal elevenednek meg a főhősök. Az óvoda udvarán számos apró állat él, bújik meg, amiket megfigyelhetünk. A nagyobbak a környéken ellátogatnak egy baromfi udvarba is. 

 

Ezen a napon még többet énekelgetünk, zenélünk, körjátékozunk a gyermekekkel. Képeket nézegetünk hangszerekről, az óvodában használtakat játékosan megszólaltatjuk. Mi, óvónénik, együtt énekléssel tesszük különlegessé a napot. 

 

 

 

Kedves Szülők! 

2018. szeptember 21, pénteken 

AUTÓMENTES NAP  lesz az óvodánkban. 

A több éves hagyománynak megfelelően, ezen a napon a szülők közreműködésével a gyerekek kerékpárral, rollerrel, vagy gyalogosan érkeznek az óvodába. 

A délelőtt folyamán engedéllyel lezárjuk a parkolót, ahol egy tanpályát rendezünk be a gyerekek számára. Kicsiknek és nagyoknak lehetőségük van a saját kerékpárral, rollerrel, illetve gyalogszerrel megismerni, gyakorolni a helyes közlekedési szabályok alapjait. 

 

 

Takarítási világnap 

2018. szeptember 15. 

Óvodánkban szeptember 14-én, pénteken kerül sor a közös takarításra. Reggeltől a gyerekek a csoportszobákban szorgoskodnak - port törölnek, rendet raknak a játékok között, a polcokon. 10:30-tól pedig a szülők segítségével az udvart és az Óvoda környékét tisztítjuk meg a szeméttől, lehullott gallyaktól. Minden gyermeknek biztosítjuk a megfelelő méretű védő kesztyűt és szerszámot. 

( Az óvodán kívüli munkálatokat az időjárás függvényében tartjuk meg. )