headimg
Erasmus+ 2019-2021

 

Galéria - Erasmus+ - Srtasbourg / Straupes_sk_projekta_logo.jpg

Az Ersamus+ program pályázata alapján az Iskola óvodai partnerségek keretében nyertes projektünk teszi lehetővé a szakmai együttműködést 18.075 EUR támogatásból.

Partner országok:

Franciaország, Törökország, Lettország, Románia, Bulgária, Magyarország. 

A résztvevő óvodák céljai a megvalósítás során:

 - Jó gyakorlatok és tapasztalatok cseréje az óvodapedagógia módszertana tekintetében.

- Együttműködés, kommunikáció a pedagógiai gyakorlat és eredményesség bemutatása érdekében.

- A gyerekek ismereteinek szélesítése az egyes nemzetek kultúrájának életstilusának megismerése céljából. Felfedeztetjük a nyelvi és kulturális sokszínűséget Európában.

Az egyes nemzetek egy-egy mesén keresztül mutatkoznak be a gyerekeknek a fenti célok elérése érdekében. A mesefigurák képviselik hazájukat, a partner óvodákat.

A magyar mese a Kismalac és a farkasok. - A mesét valamennyi csoport feldolgozta, különböző tevékenységeken keresztül. Az összefoglaló prezentáció elérhető a dokumentumtárban:

Erasmus+ 2019-2021 Pictures about activities of tale - címen

Galéria - Erasmus+ - Srtasbourg / IMG-20191204-WA0004.jpg

 

1 találkozó Strasbourg, Franciaország - 2019. december 2-6

1. nap: Ismerkedés a partner óvodával, Holtzheim, Ecole Maternelle, az 5 óvodai csoport látogatása. Bemutatásra került a francia oktatási rendszer, megosztottuk egymással a nemzeti oktatási rendszerek sajátosságait PP prezentáció segítségével. Tapasztalatokat gyűjthettünk a tanítási tanulási tevékenységekről, pedagógiai módszerekről. Találkoztunk a település polgármesterével, a helyi oktatás irányítóival.

2. nap: Meglátogattuk a Strasbourgban működő Európai Parlament épületét, megismerkedtünk a működésével. Interaktív tevékenységen keresztül ismerkedtünk a döntések előkészítésével, tárgyalások menetével a döntések meghozatalával. Idegenvezető mutatta be Strasbourg nevezetességeit, élveztük a csodás karácsonyi vásár nyújtotta élményeket. Közös vacsorán vettünk részt a vendéglátó óvoda nevelőtestületével, ami jó alkalom volt a kötetlen beszélgetésre. 

3. nap: Látogatást tettünk a Ecomusée d'Alsace faluban, ahol az Elzász régióra jellemző, a nemzeti örökség részét képező elzászi életvitel, építészet hagyományait tapasztalhattuk meg. Festői környezetben láthatóak azok az épületek amelyek meghatározzák jelenleg is a vidék arculatát, kipróbálhatóak hagyományos kézműves tevékenységek. A karácsonyi kekszek készítése a vajköpülés, karácsonyi képeslap készítés mellett az iskola épületében ismerkedtünk a a múlt század oktatásával.  

Galéria - Erasmus+ - Srtasbourg / IMG-20191204-WA0016.jpg

 

Franciaországban cseréltünk első alkalommal mesét, a következő időszakban "Baby Goat" a román mese hőse lesz nálunk a projekt főszereplője. A gyerekek változatos tevékenységeken keresztül ismerkednek meg a mesével és kicsit Romániával is. 

Galéria - Baby Goat / mg-20191126-wa0005.jpg

Az alábbi linken elérhető valamennyi ország mesehőse és a program megvalósítását bemutató képek:

https://place-liveinharmony.weebly.com/mascots.html

 

 

footerimg