headimg

Baby Goat2020-03-03
A román mese hőse az "Elkényeztetett kiskecske" című meséből.

tovább...

A kismadarakról sem feledkeztünk meg. Másnap reggel pedig ez a csodálatos karácsonyfa fogadta a gyerekeket.

tovább...

A várakozás perceit a bábelőadás tette még emlékezetesebbé.

tovább...

Október 1-én, a zene világnapján a gyerekek az óvodapedagógusok által szervezett énekes-zenés koncerten vehettek részt. A zenei előadást követően közös énekes játékkal emlékeztünk meg az óvoda udvarán a zene világnapjáról.

tovább...

Népmese napja2019-09-27
A Kismadár csoport és a Maci csoportos nagycsoportos óvodásai látogattak el a népmese napján a Zentai Úti Általános Iskolába, ahol játékos vetélkedőn vettek részt a gyerekek.

tovább...

Mobilitás napja2019-09-20
Szeptember 20-án, a mobilitás napján a gyerekek rollerrel, motorral és kerékpárral haladhattak az óvoda udvarán kialakított akadálypályán.

tovább...

Szeptemberben, a takarítási világnap alkalmából kicsik és nagyok együtt gereblyézték és gyűjtögették a faleveleket az óvoda udvarán.

tovább...

Pár Apuka és Anyuka segített egy homokozónk homokjának teljes kicserélésében.

tovább...

Pünkösd2019-06-07
Pünkösd ünnephez kapcsolódóan a lányok a hagyományos pünkösdi királyné-járásban, míg a fiúk a pünkösdi király választásban vehettek részt.

tovább...

Zölden jobb2019-05-31
Óvodánk felnőtt és gyermek közössége a környezetvédelem jegyében idén is csatlakozott a "Zölden jobb" kezdeményezéshez. Zöld póló viselésével fejeztük ki a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés iránti elkötelezettségünket.

tovább...

Kihívás napja 2019-05-29
A "Kihívás napja" mozgalom alkalmából közös tornán vett részt a Szivárvány Óvoda gyermek és felnőtt közössége az óvoda udvarán.

tovább...

Mindig vidámabban indul ez a különleges nap, amikor a szülők is ennyire aktívak.

tovább...

Mesés kertek 2019-05-26
Idén is részt vettünk a város által kezdeményezett és megrendezett versenyen. Mi, óvónénik csak asszisztáltunk a szorgos kis kertészeknek.

tovább...

Zenés műsor délelőtt.

tovább...

Az Aranybulla Könyvtár által szervezett foglalkozáson vett részt a Szivárvány Óvoda Maci csoportja.

tovább...

Székesfehérvár polgármestere által kezdeményezett programban a Tagóvoda is részt vesz. Kedden délelőtt az épület eresze alá felhelyezték a 20 db kerámia fecske fészket. A gyerekekkel megfigyelhettük a munkálatot, miközben új ismeretekkel is gyarapodhattunk a fecskék szokásaival kapcsolatban. Reménykedve várjuk a fecskepárok megjelenését.

tovább...

Köszönjük a gyerekekkel együtt elültetett virágokat mellyel a gyerekek részt vettek környezetük formálásában, A növények gondozása és védelme során alakul környezettudatos magatartásuk.

tovább...

A közelgő Húsvéti ünnepre készülünk, hagyományaink szerint játszóházainkkal, melyekre minden szülőt szeretettel várunk.

tovább...

Tavasz köszöntő hagyományunk a Zöldágjárás.

tovább...

A Zöldágjárást egy közös körjátékkal zártuk. "Benn a bárány"

tovább...

Nagy élményt adott gyermekeinknek az interaktív előadás.

tovább...

Igazi HUSZÁR látogatott el hozzánk a közelgő Nemzeti ünnepünk alkalmából.Közvetlenül ismerkedhettek meg a HUSZÁRRAL, öltözetével, feladataival, továbbá megtapasztalhatták a gyerekek a kardforgatás ügyességét.

tovább...

Farsangi jelmezbállal, kiszebáb égetéssel és a mohai néphagyomány részeseivé válva űztük el az idei telet. Tikverőzés és kormozás.

tovább...

Hagyományos farsangolással búcsúztattuk a telet...s rendhagyó módon igazi BUSÓ-val ismerkedhettek a gyerekek a Szivárvány Óvodában.

tovább...

Interaktív módon ismerkedhettek gyermekeink a rézfúvós hangszerekkel.

tovább...

A Pillangó, Csibe és Zenamanó csoport óvodásai is részt vettek a sportvetélkedőn.

tovább...

A tanító nénik szerveztek a nagycsoportosainknak egy testnevelés órát, hogy ezzel is segítsék az ismerkedést. A képek magukért beszélnek.

tovább...

Téli örömök a Tagóvodában. A dimbes-dombos udvar remek szánkópálya.

tovább...

Színvonalas,interaktív bábelőadással színesítette a PORTÉKA BÁBSZÍNHÁZ az ünnepi hangulatot.

tovább...

Közös énekléssel, versekkel köszöntöttük a gyönyörű karácsonyfát.

tovább...

Madarainkról sem feledkezünk meg. Karácsony közeledtével, külön meglepetéssel kedveskedünk nekik.

tovább...

Hagyományainkhoz hűen a mai napon feldíszítettük az udvari fenyőfáinkat, s ezzel gondoskodtunk a madarakról.Ezt követően az óvó nénik közös karácsonyi éneke és hangszeres játéka emelte az ünnepi hangulatot.Mire pedig visszaértünk a csoportszobákba, mindenütt meglepetéseket találtunk.

tovább...

Gyermekek és szüleik lelkesen készítették el a karácsonyi dekorációt.

tovább...

Szeretettel vártuk a szülőket a közös ünnepi készülődésre.Kellemes hangulatban születtek a szebbnél- szebb karácsonyi dekorációk.

tovább...

Idén is báb előadás előzte meg a várva-várt pillanatokat.

tovább...

Zenés, játékos ismerkedés a hangszerekkel.

tovább...

A Székesfehérvár Megyei Jogú Város által meghirdetett \"Szívügyünk Fehérvár\" egészségügyi szűrőnap rajzpályázaton a Szivárvány Óvoda második helyezést ért el.

tovább...

Az előadás után megismerkedhettek a nézők pár hangszerrel is.

tovább...

Hangszervarázs 2018-10-17
A Hangszervarázs idei első produkciójának részesei lehettek a Szivárvány Óvoda gyermekei.

tovább...

Az Arconic-Köfém Kft. munkatársai levélsepréssel és udvarrendezéssel támogatta a Szivárvány Óvodát.Segítségüket, önkéntes munkájukat a Gyermekeink és minden dolgozónk nevében köszönjük.

tovább...

Kedvelt őszi hagyományunk a krumplisütés.Nagy élményt jelentett gyermekeinknek a tűz látványa, a közös éneklés körülötte, majd a közösen sütött krumpli elfogyasztása.

tovább...

Élményszerű tanulással felért a kirándulás Pákozdon.A buszos utazás élménye mellett az érdekes állatok megtekintése is izgalmas, tartalmas délelőttöt jelentett a gyermekeink számára.

tovább...

A Zenei világnapon az óvó nénik közös énekléssel, majd hangszeres játékkal s végül a gyerekekkel együtt szervezett körjátékkal ünnepelték a zene és a dal napját.Az ünnep célja, hogy közelebb hozza a felnőttekhez, gyermekekhez egyaránt a zene művészetét, szeretetét.

tovább...

Az Autómentes nap jegyében séták alkalmával megfigyeltük az autóikat nem használó, inkább sétáló, kerékpárral közlekedő felnőtteket.Beszélgettünk a környezettudatos magatartásról, mellyel gyermek-közelbe hoztuk a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti szennyezés és balesetek \"problémáját\"... Az óvoda udvarán pedig a látottak alapján kerékpárral közlekedtünk.

tovább...

Élménnyel teli volt a hét utolsó napja.

tovább...

Szülők , gyerekek, és az óvoda dolgozói. Mindenki kivette részét a munkából. Megtisztult az Óvoda feletti domboldal, a Smaragd fa a játszótér mellett és az udvarunkat is csinosíthattuk egy kicsit.

tovább...

A takarítás világnapjának alkalmából kicsik és nagyok egyaránt részt vettek az óvoda udvarának rendezésében.

tovább...

Kutyásterápia2018-06-21
NÉGYLÁBÚ TANÁRSEGÉDEKKEL A GYÓGYULÁSÉRT

tovább...

A Szivárvány Óvoda 7.sz.Zenemanó csoportja is meglepetéssel készült az óvodánk gyermekeinek.Mesét adtak elő a többi gyermek s az óvó nénik nagy örömére.Köszönjük!

tovább...

A Szivárvány Óvoda I.épületének óvodapedagógusai mesedramatizálásukkal lepték meg a gyerekeket, Gyermeknap alkalmából.

tovább...

Zöld pólóban "Zölden jobb" az ültetés is. Szilvafa csemetével gyarapítottuk az udvarunkat. Vigyázunk rá, óvjuk és gondozzuk majd, ahogy a többit is.

tovább...

Reggel zenés tornával indítottuk a napot, majd egész nap a sportoké volt a főszerep.

tovább...

Elültették az első szilvafát a nagyok a Tündérkertben, ami a Krasznai úton található.

tovább...

Közös éneklés és játék az Eleven Társulat tagjával.

tovább...

A litván partnerünk Sakiai Berzelis óvodájában tett látogatás képei.

tovább...

Pünkösdi ünnepi hagyományaink szerint Pünkösdi királylányt és Pünkösdi királyt választottunk.A két nagycsoportunk ügyességi és gyorsasági feladatokkal mérte össze tudását, s választódott ki a legügyesebb,leggyorsabb gyermekünk: a PÜNKÖSDI KIRÁLY.

tovább...

Traditional game2018-05-04
Erasmus+ program keretében az angol mozgásos játékot próbálták ki a gyerekek a Csicsergő csoportban.

tovább...

Körbetáncoltuk a felékesített diófánkat, Májfánkat.

tovább...

Food through Art2018-04-27
Food through Art - Erasmus+ program a Csibe és a Zenemanó csoportokban.

tovább...

Litván partnerünk által megtervezett testnevelés foglalkozás a Maci és a Napocska kiscsoportokban.

tovább...

Föld napja - több napig tartó színes programok.

tovább...

Lelkes, alapos takarítás a csoportokban, a kiskertekben és az Óvoda környékén.

tovább...

Tavaszi hagyományaink szerint zöldágjárást szerveztünk a gyerekekkel,mely rendhagyó módon kiegészült egy tavaszi ügyességi sportversennyel is.

tovább...

A hét készülődésről szólt. Húsvéti kreatív délután és másnap a \\\'Nyuszikekesés\\\'.

tovább...

Szokásainkhoz hűen közös, ünnepi készülődéssel várjuk az ünnepet. Az EGYÜTT alkotás öröme, emeli a várakozás hangulatát és meghittségét.Szeretettel várunk minden szülőt!

tovább...

Az ERASMUS + TRANSEUROPEAN PROJECT következő állomása Larissa volt, itt valósult meg a projektben résztvevő 7 ország együttműködése az egészséges életmód égisze alatt.

tovább...

Jelmezes bál és Kiszebáb égetés.

tovább...

Közös énekléssel, versekkel köszöntöttük a karácsonyt. Vendégeink, az óvoda volt dolgozói, támogatóink - Horváth Miklós Csaba képviselő és Szakál Antal festőművész - idén is részesei voltak ennek a meghitt hangulatnak.

tovább...

Eljött a várva várt nap.A madarakat megörvendeztettük az udvari fenyőfákon elhelyezett eleségekkel, majd az óvó nénik karácsonyi dalokkal köszöntötték az ünnepet....s végül a gyerekek nagy örömére, ajándékok várták őket a csoportszobákban.

tovább...

Előkészületek és az ajándék kiakasztása a saját ültetésű fenyőfára.

tovább...

Szeretettel készültünk és vártuk a Mikulást.Örömmel énekeltünk,verseltünk neki, s gyermekkéz nem maradt üresen.A nagyobbak már komoly ígéretekkel készültek a jövőt illetően: "Jó leszek"...." Szót fogok fogadni az oviban"....hangzott több gyermekünktől.

tovább...

A várakozás hosszú perceit tette kellemessé a kedves bábelőadás. Nefelejcs Bábszínház - A kislány és a süni c. téli mese. Aztán megjelent Ő az ablaknál!

tovább...

Portéka Bábszínház előadását tekinthették meg gyermekeink.Az alkalmi dalok és versek mellett interaktív szerepléssel lepték meg még a kiscsoportosainkat is.Az előadás emelte a várakozás és az ünnepi hangulat fényét.

tovább...

Gyermekek és szülők lelkesedése változatlanul töretlen a jó ügyért. :) Köszönjük!

tovább...

Nemzetközi projekttalálkozó.

tovább...

Sok új ismerettel és élménnyel gazdagodtunk a vadasparkban. A saját kiállítás képei is erről tanúskodnak.

tovább...

Szülők, gyermekek, óvónénik, dajka nénik együtt és lelkesen serénykedtek az udvaron.

tovább...

Június 8-án az óvodapedagógusok gyermeknapi mesejátékának lehettek részesei a gyerekek.

tovább...

Pünkösd ünnepét Pünkösdöléssel ünnepeltük a Szivárvány Óvodában.Pünkösdi királyné választást követően ügyességi,gyorsasági próbákkal választódott ki a Pünkösdi király.

tovább...

Lettországban jártunk, megismerkedtünk a Bikernieku Pamatskola működésével, a lett szokásokkal, Daugavpils városával.

tovább...

Havasi Kátya és Szabó Bori Virág a (Zenemanó csoport tagjai) az V. Egyházmegyei Ki Mit Tud? döntőjén arany minősítést nyertek furulya játékukkal.

tovább...

Olaszország adott otthont az Erasmus+ Project 6 országból érkező küldöttségeinek. Székesfehérvárt,a Szivárvány Óvodát Nagyné Cseterics Éva koordinátor, Iliásné Sütő Zita és Udvardi Cs.Ibolya képviselte.A projekt keretében megismerkedhettek az olaszországi oktatási intézményekkel,ott folyó szakmai munkával,Atrival.Szoros együttműködésben dolgoztak a Spanyolországból,Egyesült Királyságból,Görögországból,Lettországból,Litvániából,Magyarországból érkezett pedagógusok.

tovább...

Az Erasmus+ Project 2.állomása Spanyolországban volt. Lleida várta a 6 országból érkező koordinátorokat,kollégákat s gyermekeket.Óvodánkat Nagyné Cseterics Éva koordinátor,Rangics Jánosné és Udvardi Cs.Ibolya képviselte.

tovább...

Az Aranybulla Könyvtár részeként került átadásra a gyermekek számára az igen korszerű és igényes Gyermekkönyvtár,melyet Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere adott át a gyermekeknek,s a Zentai Úti Általános Iskola gyermekei vidám műsorral köszöntek meg.

tovább...

Erasmus+2017-01-06
A Csibe csoport elkészítette a spanyol gyümölcsös tésztasalátát. A közös munka után egészséges salátát ettünk kicsit másképpen.

tovább...

Rövid műsorral készültek kicsik és nagyok erre a meglepetésekkel teli napra.

tovább...

Idén is jó hangulatban és sikerélményekkel telt a délután, gyermekeknek szülőknek egyaránt.

tovább...

A várakozás izgalmas perceit bábelőadással tettük még emlékezetesebbé kicsiknek és nagyoknak egyaránt. .

tovább...

Az Erasmus+ Uniós Pályázat első állomása Magyarország,Székesfehérvár volt.A pályázat koordinátora Nagyné Cseterics Éva,óvodaigazgató,segítségei pedig Rangics Jánosné és Udvardi Cs.Ibolya voltak.Tartalmas programokkal színesítették a Szivárvány Óvoda Székhelyintézmény s a Püspökkertvárosi Tagóvoda pedagógusai a 3 nap programját.Prezentációban mutatta be Nagyné Cseterics Éva a magyar oktatási rendszert,Kéri Tímea az óvoda napirendjét,Udvardi Cs.Ibolya pedig az intézményt. Részt vettünk az István Király Általános Iskola SAKK-PALOTA bemutató foglalkozásán, a pályázat megbeszéléseit a Szent Gellért Hotel konferenciatermében,s a Székhelyintézményben szerveztük. Megismerkedhettek tradicionális magyar ételekkel,palacsintát sütöttünk közösen.Magyarország-Szegedi Mónika- által tervezett LOGO nyerte el valamennyi ország résztvevőinek tetszését,mely nagy büszkeség volt számunkra. Elégedetten és számos tapasztalattal távoztak a spanyol,az olasz,a lett,a litván,az angol és a görög vendégeink.

tovább...

Learning and playing with the Pet-Box. There are lot of informations about healthy lifestyle of Spain/Catalonia, and Paisos Catalan School.

tovább...

A Szivárvány Óvoda látta vendégül a Hangszervarázs előadást.Játékosan és humorosan ismerkedhettek meg gyermekeink a fúvós és ütős hangszerekkel.

tovább...

A Szivárvány Óvoda 3.Maci csoportjában zöldségsalátát készítettek,majd kóstoltak a gyerekek.Megbeszéltük a vitaminok fontosságát,az egészségmegőrzésben,betegség megelőzésben betöltött szerepüket.A közös salátakészítés nagy élmény volt a gyerekeknek.

tovább...

Erasmus+ Mazsola2016-10-17
Az együttműködési program keretében Mazsola utazik valamennyi partner országba. A dobozban sok-sok információt visz magával városunkról, óvodánkról.

tovább...

A Handa-Banda Zenekar dalos előadással mutatta be a közlekedés szabályait és résztvevőit a Szivárvány Óvoda gyermekeinek

tovább...

Egy apuka és nagypapa műsorral tette emlékezetesebbé a napot az óvodásainknak.

tovább...

Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület „Négylábú tanársegédekkel a gyógyulásért” programja keretében, a MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító program támogatásával valósulhat meg a kutyás terápia.

tovább...

Kacor Király és társai nyújtottak feledhetetlen élményt a gyerekeknek a Szivárvány és Püspökkertvárosi oviban.

tovább...

Gyermekek, szülők, és fitt nagyszülők együtt teljesítették a játékos, ügyességi feladatokat.

tovább...

Reggeli zenés tornával nyitottunk majd egész nap ügyességi, gyorsasági és erőnléti mozgásos játékokat szerveztünk kicsiknek és nagyoknak.

tovább...

Feldíszítettük a kis diófa alsó ágait, utána körbe jártuk.

tovább...

Köszönjük a szép virágokat és az együttműködést!

tovább...

1.) Takarítás óvodán belül és kívül. Portörlés a csoportokban, szemétvadászat a domboldalon, óvoda környéke sem maradhatott ki.Az önkormányzattal együtt ültetett Kínai Smaragd fát közösen gondozzuk a várossal. 2.)Talajsüti készítése. Közös munka. :)3.) Rémusz bácsi meséi - A szurokbaba c bábelőadás 4.) Zárónapon zöldbe öltöztünk és együtt nyitottuk meg a tavaszi Ovi-galériát.

tovább...

Az Alcoa-Köfém Kft munkatársai segítenek környezetünket szebbé tenni.

tovább...

Somogyi Gréta Virág 3.sz.Maci csoport édesapja közbenjárt Illés Mihály Balesetmegelőzési Bizottság Titkáránál láthatósági mellények igényléséért.Gyermekeink boldogan viselték,vették birtokba.

tovább...

Néphagyomány ápolás keretein belül zöldág-járásra hívtuk gyermekeinket.

tovább...

A víz uralta a napunkat. Játszottunk patak átugrást, kísérleteztünk, mértünk a vízzel, barkácsoltunk vízi állatokat, és pihenés képen beszélgettünk mindarról, amit a vízről tudunk és megtudunk.

tovább...

Közösen készülni az ünnepre sokkal nagyobb öröm és élvezet. :)

tovább...

A nagycsoportosok a Halesz parkban zárták - saját készítésű zászlókat tűztünk az emlékmű tövébe - a megemlékezést. A kisebbek az intézményen belül ismerkedtek a történelmünkkel.

tovább...

A díjátadó és maga a díj, amit a Tagóvodánk nyert el. Köszönet a szülőknek, gyermekeknek és dolgozóinknak!

tovább...

Székhely és Tagóvoda nagycsoportosainak volt része ebben az élményben. A képek magukért beszélnek. :)

tovább...

Több, mint 1 évtizede vagyunk jelen a mohai tikverőzésen. Idén is a nagycsoportosok lehettek "részesei"ennek a farsangi hagyománynak. Ettünk igazi mohai fánkot, bekormoztak bennünket mohai korommal, hogy egészségesek legyünk. :)

tovább...

Elkészítették a nagyok a kiszebábot.

tovább...

Évek óta szívügyünk az udvarunkhoz szokott madarakról való gondoskodás.Télen nyáron számíthatnak ránk. Ma a középsősöket kaptuk lencsevégre amint saját készítésű madárkalácsot akasztgattak a kisebb fenyőfákra.

tovább...

A december a várakozás izgalmaival, előkészületekkel, meglepetésekkel és az együttlét örömével, boldogságával, a szeretettel teli hónapja az évnek. Kívánjuk, hogy 2016. minden hónapjára jusson belőle bőven!

tovább...

Nálunk is járt a Mikulás, de annyira sietett, hogy alig tudtam lekapni. :) Így is nagy nap volt ez kicsiknek és nagyoknak. A Nefelejcs bábszínház előadásában a Sündisznócska lovagol c. mesét látták a gyerekek. Közös kacagások, éneklések fokozták az amúgy is jó hangulatot. :) A csoportokba visszatérve , a folyosón minden kikészített kis csizmában ott volt a várva- várt ajándék. Köszönjük Mikulás bácsi! :)

tovább...

A Léghajó Társulat adott elő egy szép,téli mesét gyermekdalokkal és versikékkel fűszerezve,fokozva ezzel az ünnep előtti várakozást.

tovább...

A 2.Sz.Méhecske csoportban Márton napi ludat készítettek a gyerekek,liba zsíros kenyeret ettek.

tovább...

Emily came from Australia. She spent 6 weeks with children and worked together with kindergarten teachers in the number of 4 class. She introduced australian and chinese culture with playful activities. It was wonderful program, thank you Emily for your voluntary work.

tovább...

Bemutattuk a 2 éven keresztül megvalósított együttműködési programot.

tovább...

Partnertalálkozó az olaszországi Atriban

tovább...

Játék a francia Margueritel

tovább...

Comenius-Wales2012-10-16
Partnertalálkozó Llandogoban

tovább...

Melliste - partnertalálkozó

tovább...

Partnertalálkozó a Szivárvány Óvodában

tovább...

Partnertalálkozó Echenoz la Melineben

tovább...

Comenius program2011-10-18
Első partnertalálkozó Spanyolország, Katalónia-Lleida

tovább...

footerimg