Erasmus+ Strasbourg 2019

1. találkozó Strasbourg, Franciaország – 2019. december 2-6

1. nap: Ismerkedés a partner óvodával, Holtzheim, Ecole Maternelle, az 5 óvodai csoport látogatása. Bemutatásra került a francia oktatási rendszer, megosztottuk egymással a nemzeti oktatási rendszerek sajátosságait PP prezentáció segítségével. Tapasztalatokat gyűjthettünk a tanítási tanulási tevékenységekről, pedagógiai módszerekről. Találkoztunk a település polgármesterével, a helyi oktatás irányítóival.

2. nap: Meglátogattuk a Strasbourgban működő Európai Parlament épületét, megismerkedtünk a működésével. Interaktív tevékenységen keresztül ismerkedtünk a döntések előkészítésével, tárgyalások menetével a döntések meghozatalával. Idegenvezető mutatta be Strasbourg nevezetességeit, élveztük a csodás karácsonyi vásár nyújtotta élményeket. Közös vacsorán vettünk részt a vendéglátó óvoda nevelőtestületével, ami jó alkalom volt a kötetlen beszélgetésre.

3. nap: Látogatást tettünk a Ecomusée d’Alsace faluban, ahol az Elzász régióra jellemző, a nemzeti örökség részét képező elzászi életvitel, építészet hagyományait tapasztalhattuk meg. Festői környezetben láthatóak azok az épületek amelyek meghatározzák jelenleg is a vidék arculatát, kipróbálhatóak hagyományos kézműves tevékenységek. A karácsonyi kekszek készítése a vajköpülés, karácsonyi képeslap készítés mellett az iskola épületében ismerkedtünk a a múlt század oktatásával.