Erasmus+ Első nemzetközi projekt találkozó Székesfehérvár

2016. november 14-18-ig valósult meg az első találkozó a 7 ország részvételével óvodánkban. 15 fős nemzetközi csapat a következő programokon vehetett részt:
– Tevékenység látogatás a Szivárvány Óvodában az egészséges életmód témakörhöz kapcsolódóan. Közös palacsinta sütés és kóstolás a 4 csoport gyermekeivel. Prezentációkon keresztül a résztvevő iskolák bemutatása. Ismerkedés Székesfehérvár nevezetességeivel.
– Kirándulás Orondpusztára, a nagycsopottal, a farm működése, állatsimogató környezetvédelem és az óvodai nevelés összhangja. Megbeszélés, feladatok tisztázása, a program logojának kiválasztása. Örömmel tudatjuk, hogy a nemzetközi csapat a magyar tervek közül fogadta el az egyik rajzot, Szegedi Mónika és a Zenemanó vegyes csoport közös munkáját.
– Ismerkedés a sakkpalota oktatási módszerrel az István Király Általános Iskolában. Mozgás és nevelés összhangja tevékenység látogatás a Püspök-kertvárosi Tagóvodában. Ismerkedés a tradicionális magyar tánccal, egy közös táncórán. Záró megbeszélés, értékelés.
Köszönöm minden kedves gyermeknek, kollégának és a szülőknek hogy támogatásukkal segítették a nemzetközi találkozó sikeres megvalósítását.
Nagyné Cseterics Éva óvodaigazgató